Průmyslová zóna v Kvasinách se rozšíří. Pro dodavatele Škody Auto má vzniknout pět hal

Výroba Škody Karoq v závodu v Kvasinách

Výroba Škody Karoq v závodu v Kvasinách Zdroj: Škoda Auto

Výroba Škody Superb v Kvasinách
Výroba Škody Superb v Kvasinách
3
Fotogalerie

Plán na rozšíření industriálního areálu v Kvasinách na Rychnovsku začíná nabírat konkrétní podobu. V průmyslové zóně, jejímž středobodem je výrobní závod Škody Auto, vznikne pět nových hal, jež budou sloužit jako logistické a skladové centrum externích dodavatelů pro automobilku. Vyplývá to z oznámení záměru pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí, který byl zveřejněn v informačním systému EIA.

Královéhradecký kraj má peníze na stavbu slíbené formou dotace od vlády. „Náklady na centrální zónu jako takovou se v usnesení vlády odhadují na cca 600 milionů korun,“ uvedla mluvčí kraje Sylvie Velčovská. Dalších 3,5 miliardy půjde do souvisejících dopravních staveb.

„Vznikem veřejné průmyslové zóny se vytvoří podmínky i pro dodavatele závodu Kvasiny, kteří získají možnost přesunout své závody do bezprostřední blízkosti závodu a minimalizovat tak dopravní náklady a zatížení okolních silnic,“ uvedla Martina Gillichová z komunikačního oddělení Škody Auto. Královéhradecký kraj bude plochy zájemcům nabízet ve veřejné soutěži.

V průmyslové zóně pracuje dvanáct tisíc lidí, z toho devět tisíc v samotné automobilce. škoda Auto od roku 2015 do závodu investovala 11 miliard korun.

Krajské volby 2020 v Královéhradeckém kraji >>>