Ringier zvažuje vstup do energetiky, přihlásil si značku Blesk plyn

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Chaloupka Miroslav/Sedmicka

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, které vydává bulvární deník Blesk, si u Úřadu průmyslového vlastnictví požádalo o registraci značky Blesk plyn, kterou by mohlo uplatnit v energetice. Po loňském startu operátora Blesk mobil tak firma po vzoru mateřské společnosti svého německého spoluvlastníka možná rozjede další podnikání mimo mediální trh.

Na záměry vydavatelství upozornil server Mediaguru.cz, podle něhož se Ringier zatím k těmto plánům oficiálně nevyjadřuje. Značku Blesk plyn si údajně zaregistroval jako jednu z několika možných značek k dalšímu využití.

Ringier Axel Springer se dlouhodobě netají svou strategií expandovat kvůli diverzifikaci zdrojů příjmů i mimo mediální odvětví. Proto rozjel ve spolupráci s Telefónicou CR mobilního operátora Blesk mobil, který se loni v listopadu stal prvním českým „virtuálem“. Blesk mobil už díky nízkým cenám přilákal na čtvrt milionu klientů.

České vydavatelství tehdy okopírovalo koncept mateřské firmy Axel Springer, která v Německu provozuje virtuálního operátora Bild Mobile, nazvaného podle svého bulvárního deníku Bild.

A podobně by podle Mediaguru mohlo vydavatelství využít i značku Blesk plyn. Vzorem by se mohla stát další německá značka Axel Springeru Bild Energie, která je u našich západních sousedů pátým největším dodavatelem plynu.

Cenová politika tarifu Bild Energie navíc naznačuje, že pracuje s obdobnou strategií jako v mobilním odvětví, snaží se totiž přitáhnout sociálně slabší skupiny obyvatel. Na tarifu Bild Energie Axel Springer spolupracuje s dodavatelem energie, společností GETEC Energie.