Škoda Kodiaq nabídne paletu pěti motorů i největší zavazadelník ve třídě

Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq

Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq Zdroj: Skoda Auto/Autorevue.cz

Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Škoda postupně odhaluje velké SUV označené jako Kodiaq
Nákresy SUV Škoda Kodiaq
Nákresy SUV Škoda Kodiaq
15
Fotogalerie
Mladoboleslavská Škoda Auto pokračuje v postupném odhalování svého velkého SUV označeného jako Kodiaq. Těšit se máme třeba na adaptivní tlumiče, paletu pěti motorů nebo největší zavazadelník ve třídě.

Oproti dřívějším oficiálním materiálům vám už můžeme konečně nabídnout více konkrétních informací. Co Škoda zatím zveřejnila?

Nový Kodiaq míří do segmentu velkých SUV, přičemž jeho délka dosahuje na 4,7 m. Auto dostane výrazný design, který ale podle všeho nebude tak odvážný, jak naznačila studie představená letos na jaře v Ženevě.

Velkým lákadlem pro zákazníky má být především vnitřní prostor. Třetí řada sedadel se bude dodávat na přání, ta druhá bude pro změnu standardně posuvná. Jak je u modelů Škoda zvykem, také Kodiaq sází na obrovský zavazadelník. Ten má být největší ve třídě, kdy maximální objem dosahuje na 2 065 l.

Samozřejmostí je také řada Simply Clever doplňků. Kodiaq například nabídne vysouvací plastovou ochranu hran dveří (něco podobného už jsme viděli u Focusu) nebo dokonce věc, která se jmenuje „Paket spánek“, kdy dostanete tašku s dekou, klapkami na oči a speciální hlavové opěrky s výsuvnými bočnicemi.

Škoda Kodiaq přidá i dnes velmi moderní konektivitu, takže se můžete těšit třeba na wi-fi hotspot, LTE modul, Apple CarPlay, Android Auto a tak podobně. Škoda přidá i systém bezdrátového dobíjení telefonů.

Paleta motorizací bude na počátku roku 2017 obsahovat pět jednotek. Konkrétně půjde o dva diesely a tři benzinové agregáty. Zájemci o naftu dostanou motor 2.0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) nebo 140 kW (190 k), benzinová část nabídky obsahuje motory 1.4 TSI a 2.0 TSI.

Celý článek najdete na serveru Autorevue.cz.