Škoda VisionC má oslnit Ženevu

Plochy a proporce přesvědčí svým uspořádáním a nezaměnitelnou hrou světla a stínů.

Plochy a proporce přesvědčí svým uspořádáním a nezaměnitelnou hrou světla a stínů. Zdroj: Skoda Auto

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland představil designovou studii Škoda Vision C 3. března v Ženevě v předvečer zahájení ženevského autosalonu.
Šéfdesignér společnosti Škoda Auto Jozef Kabaň představil 4. března na 84. mezinárodním autosalonu v Ženevě ve světové premiéře designovou studii Vision C.
Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland představil designovou studii Škoda Vision C 3. března v Ženevě v předvečer zahájení ženevského autosalonu.
Překvapivým řešením je záď s radikálním zakončením pátých dveří.
Pětidveřové kupé ‘Škoda VisionC’ je předzvěstí dalšího evolučního kroku v designu značky Škoda. Příď studie je sebevědomá a dynamická zároveň.
13
Fotogalerie
Automobilka Škoda Auto představïla novinku. Studie VisionC bude mít oficiální premiéru na autosalonu v Ženevě.

Největší lákadlo ženevského stánku automobilky Škoda je tady. Na světě jsou oficiální obrázky i informace týkající se studie VisionC. Ta přichází s pětidveřovou karoserií, čtyřmístným interiérem, rozměrným zavazadelníkem a především zajímavým designem. Jak už bylo několikrát řečeno, tento koncept naznačuje směr, jakým se bude ubírat design připravovaných modelů.

„Škoda VisionC je předzvěstí další evoluce designu značky Škoda. Podtrhuje vzestup automobilky. Vůz je důkazem vynikající designérské a vývojářské kompetence a podtrhuje dynamiku a vysokou hodnotu značky s bohatou tradicí,“ říká Winfried Vahland, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Základem pro VisionC je opět platforma MQB, tisková zpráva slibuje také nízkou hmotnost a dobrou aerodynamiku. Kdo by ale čekal pod kapotou něco zajímavého, ten bude pravděpodobně zklamán. Tohle kupé totiž používá benzinovou jedna-čtyřku s výkonem 110 koní, přičemž jde o motor upravený pro provoz na zemní plyn.

Zdroj:Autorevue.cz