Slovenská Bioway chce v Česku investovat přes 30 miliard do vodíku

Slovenská transportní společnost Bioway chystá v Česku miliardové investice do vodíku. Se svým přeshraničním projektem Black Horse chce v tuzemsku postavit 40 vodíkových čerpacích stanic, elektrolyzéry na výrobu vodíku a k tomu pořídit dva tisíce nákladních a 145 autobusových vodíkových vozů.

Slovenská transportní společnost Bioway chystá v Česku miliardové investice do vodíku. Se svým přeshraničním projektem Black Horse chce v tuzemsku postavit 40 vodíkových čerpacích stanic, elektrolyzéry na výrobu vodíku a k tomu pořídit dva tisíce nákladních a 145 autobusových vodíkových vozů. Zdroj: Bioway

Přeshraniční projekt zahrnuje Česko, Slovensko, Maďarsko a Polsko. Jen v Česku se mají investice vyšplhat 1,3 miliardy eur, v přepočtu zhruba 33 miliard korun, přičemž nejnákladnější má být pořízení vodíkových vozidel.Na fotce je zásobník vodíku.
Plnící vodíková stanice
3
Fotogalerie

Slovenská transportní společnost Bioway chystá v Česku miliardové investice do vodíku. Se svým přeshraničním projektem Black Horse chce v tuzemsku postavit 40 vodíkových čerpacích stanic, elektrolyzéry na výrobu vodíku a k tomu pořídit dva tisíce nákladních a 145 autobusových vodíkových vozů. Nyní Black Horse dokončuje dokumentace pro veřejnou podporu. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!