Společnosti Lama Energy Group loni stoupl obrat na 16,4 mld korun

ropná rafinerie (ilustrační foto)

ropná rafinerie (ilustrační foto) Zdroj: ctk

Celkový obrat energetické společnosti Lama Energy Group činil v loňském roce společně s mimoevropskými aktivitami 16,4 miliardy korun, což je meziročně o půl miliardy korun více. V ČR působí jako producent, dodavatel energií a virtuální operátor. V příštím roce skupina plánuje výnosy 30,6 miliardy korun.

Aktuální výhodné ceny plynu přejí kontraktům, například výrobce hliníkových dílů Strojmetal, který sídlí v Kamenici u Prahy, se domluvil na dodání plynu od společnosti Lama Energy i pro rok 2016, sdělil Vojtěch Sládek z mediální agentury.

Firmě Strojmetal Lama Energy dodává zemní plyn od roku 2012. Strojmetal podle Sládka reaguje na vývoj cen ve světě, který je teď pro nákup levných energií velmi příznivý, a z toho důvodu nakoupila výhodně zemní plyn už pro rok 2016. Strojmetal dodává pro všechna odvětví průmyslu, v poslední době zvláště pro automobilový.

Lama Energy se specializuje na prodej zemního plynu a elektřiny pro odběratele ve všech oblastech trhu v Česku. V roce 2007 začala dodávat plyn velkým průmyslovým podnikům, od roku 2009 dodává plyn i domácnostem. Později začala dodávat i elektřinu. Mezi zákazníky Lama Energy se letos zařadil například Continental Barum, hlavní město Praha a řetězec Baumax.

Lama Energy Group působí jako producent a dodavatel zemního plynu, elektrické energie a jako virtuální mobilní operátor. Skupina se zabývá i těžbou plynu u Břeclavi a těžbou ropy v Kanadě.

Marek Fabian: Založili jsme asociaci virtuálních operátorů