Staropramen přesune distribuci do Letňan, z Radotína jej vyhnaly povodně

Nové centrum v Letňanech

Nové centrum v Letňanech Zdroj: Staropramen

Pivovar se chce stěhováním vyhnout škodám, které v původním centru v Radotíně způsobily dvojí záplavy. Dvojka na tuzemském pivním trhu změnila plány. Své hlavní distribuční centrum nevybudovala v Líbeznici, ale v areálu bývalé Avie v pražských Letňanech.

Nově zrekonstruovaný sklad firmě zpočátku sloužil jako místo distribuce pro okresy Praha-východ, Mladá Boleslav, Kolín, Nymburk a Kutná Hora. Nyní je novým skladem centrálním, což znamená výrazné rozšíření využitých prostor na 33 tisíc metrů čtverečních.

Také nový centrální sklad bude mít Staropramen pronajatý, a to od společnosti Timidus, která zvítězila ve výběrovém řízení a provozuje i areál v Líbeznici.

Původní centrum v Radotíně ale pivovar neopustí docela. Bude jej využívat jako lokální sklad

„V období zahájení stěhování do Líbeznice jsme od společnosti Timidius obdrželi nabídku na vhodnější sklad v Letňanech v bývalém areálu Avia, který se uvolnil a je pro nás výhodnější než původní varianta,“ vysvětlil ředitel logistiky Pivovarů Staropramen Pavel Sysel.

Centrum firma přesunula z Radotína kvůli záplavám, které v roce 2002 a předloni napáchaly škody ve výši desítek milionů korun. Například v roce 2002 vyplavila voda několik tisíc prázdných sudů a zhruba patnáct tisíc palet.

Původní centrum v Radotíně ale pivovar neopustí docela. Bude jej využívat ve výrazně menším rozsahu jako lokální sklad s takovou zásobou piva a obalů, které by v případě dalších povodní bylo možné zavčas odvézt. Zároveň v tamních kancelářích zůstanou obchodní týmy i další oddělení, která jsou při povodních mobilní.