Tatrovce chybí stovka lidí, nábor bude dělat na Dnech NATO v Mošnově

Tatra Phoenix Euro6 8x8 sklápěč

Tatra Phoenix Euro6 8x8 sklápěč Zdroj: Tatra

Dny NATO 2015: tank T-72 české armády
Slavnostní zahájení výroby nové společnosti Tatra Defence Vehicle
Dny NATO 2015: elitní ženská jordánská zásahová jednotka
Slavnostní zahájení výroby nové společnosti Tatra Defence Vehicle
Dny NATO 2015: slovenský Mig-29
14
Fotogalerie
Jediný výrobce nákladních automobilů v České republice, kopřivnická Tatra, se již delší dobu potýká s nedostatkem zaměstnanců. Rozhodla se proto, že zájemce o povolání zkusí oslovit na víkendových Dnech NATO, které se konají na ostravském letišti v Mošnově.

Kopřivnická automobilka v současnosti shání asi stovku zaměstnanců, nehledá ale pouze zájemce o dělnické pozice. „Sháníme především automechaniky, obráběče kovů, obsluhu CNC strojů, ale i techniky kvality,“ řekl Jaroslav Matejný z oddělení personalistiky. V průběhu letošního roku už Tatra přijala 250 nových pracovníků.

Podívejte se na fotografie z loňských Dnů NATO

Své zaměstnance však na Dnech NATO budou hledat i další společnosti zbrojařského holdingu Czechoslovak Group Jaroslava Strnada, kam patří i Tatrovka. Jednou z nich jsou například letecké opravny Job Air, které hledají desítky leteckých mechaniků a pomocných leteckých mechaniků. Mateřská skupina pak shání především další manažery.

Kromě Tatry patří do koncernu od letošního dubna také výrobce malých nákladních vozidel Avia, jejíž výrobu chce Strnad obnovit v Přelouči od nového roku. Tatra od letošního ledna do srpna vyrobila 730 vozů, což znamená meziroční nárůst o 36,5 procenta.

Zahájení výroby Tatra Defense Vehicle