Volkswagen a Bosch se dohodli. Budou spolu vyvíjet technologii pro automatické řízení vozidel

Volkswagen

Volkswagen Zdroj: ČTK

přístrojový štít Bosch
přístrojový štít Bosch
přístrojový štít Bosch
4
Fotogalerie

Společnost Cariad, která je softwarovou divizí automobilky Volkswagen, a dodavatel automobilových součástek Bosch se dohodli na spolupráci při vývoji technologií pro automatické řízení vozidel. Firmy to dnes uvedly ve společném tiskovém prohlášení. Spolupráce by podle nich měla přinést řidičům více bezpečí a méně stresu, a zároveň urychlit zavádění funkcí automatického řízení do všech typů vozidel.

"Společnosti Bosch a Cariad nyní spolupracují na dosažení tohoto cíle a dohodly se na vytvoření rozsáhlého partnerství. Firmy chtějí zajistit, aby bylo částečně i vysoce automatizované řízení vhodné pro sériovou výrobu, a tím pádem dostupné široké mase spotřebitelů," píše se v tiskové zprávě. Do spolupráce by se mělo zapojit více než 1000 expertů z obou podniků.

"Automatizované řízení je klíčem k budoucnosti našeho odvětví. Naše spolupráce posílí reputaci Německa v oblasti inovací," prohlásil šéf společnosti Cariad Dirk Hilgenberg. Volkswagen vytvořil softwarovou divizi Cariad v roce 2020. Cílem automobilky je, aby divize do roku 2025 dodávala 60 procent softwaru využívaného v jejích vozech. V roce 2020 divize dodávala deset procent tohoto softwaru, poznamenala agentura Reuters.

Koncern Volkswagen je největším výrobce automobilů v Evropě. Jeho součástí je i mladoboleslavská automobilka Škoda Auto.

Video placeholde
Gigafactory Volkswagen v Česku: Jaká jsou možná pozitiva a negativa? • Videohub