Výrobce autodílů bude z průmyslové zóny v Hruškách dodávat Jaguaru v Nitře

Výroba autodílů, ilustrační foto

Výroba autodílů, ilustrační foto Zdroj: CTK

Do průmyslové zóny v Hruškách na Břeclavsku má přijít výrobce dílů do aut. V budoucnu by mohla mít odbytiště na Slovensku, protože v Nitře se staví nová automobilka. Pro developerskou firmu CTP Invest půjde o prvního nájemníka do této zóny. Zatím jedná s více adepty, řekl ředitel CTP Invest pro jižní Moravu Tomáš Budař. Stavět se začne letos či příští rok, podle toho, jak rychle se jednání podaří dokončit.

Stavební povolení už je sice vydané, developer chce však stavět až podle konkrétního přání zákazníka. „Už jsme udělali i skrývku ornice a archeologové udělali průzkum. Nic nenašli,“ řekl Budař.

Podle dokumentu na informačním portálu EIA by mohlo jít o výrobce, který zpracovává plasty, jejichž objem nemá přesáhnout 5200 tun ročně. Místo by mělo být pro subdodavatele automobilek lukrativní proto, že v Nitře se staví závod automobilka Jaguar Land Rover pro výrobu luxusních aut a má zaměstnat dva az čtyři tisíce lidí. Nitra je od Hrušek vzdálená 130 kilometrů.

Průmyslová zóna u Hrušek má z tohoto hlediska výhodnou polohu. Leží na mezinárodní silnici I/55 v blízkosti slovenských hranic. Továrna má zabrat plochu 36 tisíc metrů čtverečních, což je polovina plochy CTParku v Hruškách. Práci by v ní mohlo najít podle dokumentu EIA 250 lidí. V okolí už fungují další čtyři firmy.

V Česku CTP pronajímá více než dva miliony metrů čtverečních plochy skladů, hal pro průmyslovou výrobu a kanceláří. Na jižní Moravě působí převážně v Brně, kde se podílela na vybudování administrativní zóny podél Heršpické ulice a na rozvoji průmyslové zóny Černovická terasa. Tam se snažila neúspěšně umístit i sklad pro americkou společnost Amazon.