Výrobce tramvají Inekon vyjíždí z insolvence. Věřitelé mu schválili reorganizační plán

Po dvou a půl letech v insolvenci schválili věřitelé reorganizační plán, jenž následně posvětil i Městský soud v Praze.

Po dvou a půl letech v insolvenci schválili věřitelé reorganizační plán, jenž následně posvětil i Městský soud v Praze. Zdroj: ctk

Rozhodnutí soudu nabude právní moci ještě během dubna, přičemž už do této lhůty bude muset Inekon podle Šotka splatit prvních zhruba deset milionů korun.
Zkrachovalý tradiční český výrobce tramvají Inekon dostane šanci zbavit se svých dluhů reorganizací.
Reorganizační plán má trvat dva roky, během nichž mají strojírny splatit minimálně 25,5 milionu korun nezajištěným věřitelům a nižší jednotky milionů těm zajištěným.
„V nejbližších dnech čekám zaplacení zakázky cementárny v Iráku, na jejíž výstavbě se podílíme jako hlavní dodavatel. Celková hodnota projektu je 480 milionů eur a zajistí nám dostatek hotovosti na uspokojení veškerých dlužných pohledávek,“ tvrdí Hušek.
Inekon se zaměřuje zejména na dodávky investičních celků a tramvají, které brázdí ulice například v amerických městech Washington nebo Portland.
6
Fotogalerie

Zkrachovalý český výrobce tramvají Inekon dostane šanci zbavit se svých dluhů reorganizací. Po dvou a půl letech v insolvenci schválili věřitelé reorganizační plán, který následně posvětil i Městský soud v Praze, vyplývá z insolvenčního rejstříku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!