Ranní přehled podle Bloombergu: Čekání na dohodu a nevhodné výroky

Denní monitor

Denní monitor Zdroj: Profimedia.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Čekání na dohodu

Po pondělních rekordech skončily americké akcie na konci včerejšího dne téměř beze změny. Náladu trhu určoval především vývoj obchodní dohody mezi Čínou a USA. Americký dolar na devizových trzích zpevnil.

Kritika za výroky

Jacob Rees-Mogg neměl svůj den. Vysoce postavený politik britské Konzervativní strany si vysloužil kritiku za své výroky na adresu obětí požáru londýnského věžáku Grenfell Tower, který si vyžádal 72 obětí. Rees-Mogg uvedl, že obyvatelé měli použít „zdravý selský rozum“ a z hořící budovy odejít navzdory tomu, že jim hasiči říkali, aby v ní zůstali. Britský politik se již za svá slova omluvil. 

Německé zakázky

Hodnota německých průmyslových zakázek dosáhla v posledních dnech jedněch z největších čísel v eurozóně. Informace přichází v době, kdy je výroba v EU podle analytiků nejslabší za posledních sedm let. 

Špatné zprávy pro Société Générale

Francouzská banka má za sebou období, na které by asi raději zapoměla. Její čtvrtletní zisk totiž meziročně klesl o téměř 35 procent na 854 milionů eur, tedy asi 21,8 miliardy korun. Společnost, která vlastní většinový podíl v české Komerční bance oznámila, že hospodářské výsledky podniku negativně ovlivnily slabé výkony v obchodování a v investičním bankovnictví.