CBRE: Na spadnutí jsou tři maloobchodní transakce za 22 miliard

Palladium

Palladium Zdroj: Jan Rasch, Euro

Před uzavřením jsou v Česku tři transakce maloobchodních nemovitostí za celkem 800 milionů eur (zhruba 22,2 miliardy korun), uvedla dnes realitní poradenská společnost CBRE.

Velkou část z toho přitom tvoří prodej pražského obchodního centra Palladium, za které by podle Hospodářských novin měla německá společnost Union Investment zaplatit až 565 milionů eur (15,67 miliardy korun).

„Zatímco rok 2014 byl především rokem investic do industriálních nemovitostí, rok 2015 bude znamenat zelenou především pro maloobchodní sektor. V tuto chvíli očekáváme uzavření tří transakcí o objemu 800 milionů eur a další se chystají,“ prohlásil výkonný ředitel CBRE Richard Curran.

Podle něj CBRE v současnosti pracuje na třech transakcích, které se týkají obchodních center. „Dvě budou uzavřeny během několika měsíců a v dohledné době chystáme prodej dalšího obchodního centra,“ doplnil Curran.

Loni se přitom v maloobchodním sektoru v Česku uzavřelo šest transakcí za 314 milionů eur (8,7 miliardy korun). Největším obchodem byl prodej královéhradeckého nákupního centra Futurum. To za 87,6 milionu eur (2,4 miliardy korun) společnost Meyer Bergman koupila od společností Heitman, GE Capital a TK Development.