Český developer UDI koupil pozemky v Maďarsku, postaví kancelářský komplex

Projekt Süllö, ilustrativní snímek

Projekt Süllö, ilustrativní snímek Zdroj: UDI

Projekt Süllö, ilustrativní snímek
Projekt Süllö
3
Fotogalerie

Skupina UDI Group v čele s vlastníkem Radkem Menšíkem pokračuje ve své expanzi na další evropské trhy. Nejnověji developer koupil pozemky v Budapešti, kde chce postavit kancelářské budovy v rámci projektu Süllö. Hodnota investice dosahuje 150 milionů eur (3,8 miliardy korun).

Pozemky český developer koupil v blízkosti zastávky metra Arpád híd. V místě plánuje postavit soubor kancelářských budov s hrubou plochou asi 80 tisíc metrů čtverečních. Získaný pozemek v severní části Budapešti v minulosti sloužil jako autobusové nádraží, několik let však byla plocha nevyužitá.

V oblasti nyní působí i další developeři, cílem je vznik nové byznysové čtvrti na východním břehu Dunaje. Součástí projektu tak bude i vybudování občanské vybavenosti.

Přípravná fáze projektu potrvá asi dva roky, samotná výstavba má pak být hotová do dalších dvou až čtyř let. Stavební realizaci bude mít na starosti sám developer. Nákup pozemku v hodnotě 18 milionů eur firma zaplatila z vlastních zdrojů, stavbu budou spolufinancovat banky.

„Se vstupem do Maďarska se působnost naší skupiny rozrůstá o čtvrtý stát, kde také zakládáme pobočku, protože nás zajímá dlouhodobá přítomnost na tomto trhu,“ uvedl Radek Menšík, šéf skupiny UDI Group.

Developer UDI Group kromě Maďarska působí také v Česku, Polsku a Srbsku, kde plánuje postavit novou čtvrť v přepočtu za osm miliard korun. Současné portfolio tvoří 17 projektů za 25 miliard korun.