CPI chce koupit obchodní City Park Jihlava

City Park Jihlava

City Park Jihlava Zdroj: City Park Jihlava

Skupina CPI kupuje další obchodní centrum. Od firmy PSJ Invest by měla získat City Park Jihlava za přibližně 80 milionů eur (téměř dvě miliardy korun). Podle informací deníku E15 má být obchod uzavřen do konce roku.

City Park Jihlava dostavěla firma PSJ Invest v roce 2008. Pětipodlažní centrum má plochu 25 tisíc metrů čtverečních. Kromě obchodů, kaváren a restaurací patří k nájemcům také multikino CineStar.

CPI podnikatele Radovana Vítka už letos koupila obchodní centra Olympia Teplice a Mladá Boleslav za 2,4 miliardy korun. Na přelomu roku investovala 1,6 miliard korun do balíku Family Center a Penny Marketů. Také loni utratila miliardy za nákupnícentrum IGY v Českých Budějovicích, prodejny Intersparu, Billy či Teska a také za objekty hobbymarketů Bauhaus a Obi. Celkem chce letos investovat do nemovitostí 18 miliard korun.

Tuzemská obchodní centra v posledních měsících přitahují i velké zahraniční fondy a investiční firmy. Majitele změnily obchodní centra Olympia Brno, Palác Flora i Nová Karolina.

Zahraniční analytikové už mají obavy z přehřátí českého trhu. Podle společnosti Capital Economics začínají být maloobchodní nemovitosti v tuzemsku dražší než v jiných evropských zemích. Obavy vzbuzují hlavně ochabující poptávka nájemců a zastavení meziročních nárůstu tržeb během letošního léta. „Nepředpovídáme ještě Česku obnovení recese, ale vyhlídky nejsou nijak přesvědčivé a rizika stoupají,“ upozorňuje analýza Capital Economics.