Developer s českými kořeny koupil loděnici u Bilbaa. Španělsko láká investory do průmyslových zón

Víceúčelová loď Living Stone o délce 161 metrů postavená  v baskických loděnicích Construcciones Navales del Norte vstoupila do služby belgické společnoísti DEME v červenci 2018.

Víceúčelová loď Living Stone o délce 161 metrů postavená v baskických loděnicích Construcciones Navales del Norte vstoupila do služby belgické společnoísti DEME v červenci 2018. Zdroj: wikimedia.org

La Naval
La Naval
K plavidlům, které postavily baskické loděnice Construcciones Navales del Norte, patří Sestao Knutsen, tento 285 metrů dlouhý tanker na přepravu zkapalněného plynu. Od roku 2007 se plaví pod španělskou vlajkou.
Česká firma Accolade investuje nedaleko jihošpanělského města Sevilla.
5
Fotogalerie

Vlastník logistických a průmyslových areálů VGP promění bývalé loděnice u baskického přístavu Bilbao. Projekt konverze 28hektarového území získala tato v Česku založená firma belgických investorů po nedávném krachu společnosti Construcciones Navales del Norte. Španělsko je v poslední době v hledáčku industriálních developerů a investorů. Expanduje tam také česká skupina Accolade.

VGP se chystá přeměnit doky La Naval v moderní průmyslový a technologický park. Plán, který developer finalizuje s místními úřady, počítá se zachováním některých historických objektů z počátku dvacátého století.

„Adaptace na průmyslovou produkci 21. století se neobejde bez spolupráce s lokálními průmyslovými firmami a důrazu na udržitelný růst jak z hlediska pracovních míst, tak životního prostředí,“ uvedl manažer VGP pro španělský trh Joan Lacosta.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!