ECM nabízí k prodeji kanceláře v Ostravě

Varenská Office Center

Varenská Office Center Zdroj: ecm.cz

Zadlužená developerská firma ECM Real Estate Investments rozprodává další majetek. Prostřednictvím realitní poradenské firmy Knight Frank shání kupce pro patnáctipatrovou kancelářskou budovu Varenská Office Center v Ostravě. Budova ze sedmdesátých let, zrekonstruovaná v roce 2007, má podle nabídkového listu roční příjem z nájemného přes 25 milionů korun. Aktuálně je téměř plně pronajatá.

ECM tento měsíc zveřejnila také záměr prodat rezidenční projekt na výstavbu výškové budovy City Epoque na pražské Pankráci, která bývala její vlajkovou lodí. Jedním ze zájemců o majetek ECM je tuzemská skupina CPI.

Už předloni ECM získávala hotovost prodejem dokončených budov i chystaných projektů na Pankráci. Společnost Skanska odkoupila kancelářský projekt City Court, který nyní dokončuje. Zároveň se ECM zbavila rozestavěného multifunkčního centra v Rusku a dceřiné firmy spravující nemovitosti.

Městský soud v Praze povolil minulý týden reorganizaci ECM, přestože část věřitelů a insolvenční správce prosazovali konkurz. Na rozhodnutí soudu se čekalo od listopadu. V úpadku se firma nacházela od loňského jara.