Firma českého bankéře Fialy koupila logistický komplex u Kyjeva

Tomáš Fiala

Tomáš Fiala Zdroj: Dragon Capital

Tomáš Fiala
Tomáš Fiala (vpravo) s tehdejším ukrajinským premiérem Arsenijem Jaceňukem
Dragon Capital
4
Fotogalerie

Firma Dragon Capital Investments Limited, která spadá pod skupinu českého bankéře Tomáše Fialy, koupila logistické centrum ve městě Buča v Kyjevské oblasti. Komplex se rozkládá na 31,5 tisících metrech čtverečních. O akvizici informoval server Kijevskaja Pravda.

Nejedná se o jedinou akvizici firmy ze skupiny Dragon Capital z poslední doby. Převzala také výrobní areál ve městě Gostomel, které se nachází rovněž v Kyjevské oblasti. Komplex zabírá 10,2 tisíc metrů čtverečních.

"Tato akvizice odráží naši víru v hospodářské oživení na Ukrajině. Koupili jsme dva kvalitní komplexy s výhodným umístěním," citoval šéfa skupiny Dragon Capital Vladimira Tymočka server. Cenu objektů skupina nezveřejnila.

Ředitelem a většinovým vlastníkem Dragon Capital je český bankéř Tomáš Fiala, který je považován za jednoho nejbohatších cizinců na Ukrajině. Fiala poprvé přišel na Ukrajinu v roce 1996, kdy ho tam poslala investiční společnost Wood&Company, aby jí tam založil pobočku. V roce 2000 se Fiala osamostatnil a s několika partnery v Kyjevě založili Dragon Capital.