Ingersoll-Rand postaví nový závod v Kolíně

Jakub Pelikán, ředitel Goodman pro ČR a SR

Jakub Pelikán, ředitel Goodman pro ČR a SR Zdroj: realit.cz

Developerská firma Goodman získala v Česku další významnou zakázku. Pro americkou společnost Ingersoll-Rand postaví nový závod v průmyslové zóně Kolín - Ovčáry. Výrobce chladicích zařízení pro nákladní dopravu působí v Kolíně od roku 1992, zatím ve třech objektech bývalého závodu Frigera.

„Výroba se bude koncentrovat do jednoho moderního areálu Nová hala bude zahrnovat 25 tisíc metrů čtverečních,“ řekl E15 kolínský starosta Vít Rakušan. Podle něho investor v Kolíně zaměstná kromě dělnických profesí také odborníky na vývoj moderních technologií. V Kolíně již funguje řada dalších továren, například automobilka TPCA.

 

Vlastní vývojové centrum má Ingersoll-Rand v Hostivici u Prahy. „Vzniknou tak nová pracovní místa i pro kvalifikovaný technický personál. Zóna v Ovčárech bude využita skutečně pro průmyslovou výrobu, nejen pro sklady a fotovoltaiku, jak plánovali dřívější zájemci o pozemky,“ dodal Rakušan. Kromě Kolína má Ingersoll-Rand v Česku ještě výrobní závod v Uničově, postavený v roce 2002. „Závod v Kolíně bude hotový v prvním pololetí příštího roku,“ doplnil tuzemský ředitel Goodman Jakub Pelikán.

Australská společnost Goodman se v posledních třech letech stala největším průmyslových developerem v Evropě z hlediska rozlohy areálů, kterých dokončila přes milion metrů čtverečních, z toho zhruba polovinu v Německu. Před měsícem získala v Česku zakázku na výstavbu haly pro společnost SAS Autosystemtechnik v Mladé Boleslavi. Vyrábět se tam budou kokpity osobních automobilů, dodávané k montáži do nedalekého závodu Škoda Auto.