Investorka Otavová kupuje minoritní podíl v realitní kanceláři Lexxus

Tulipa Třebešín IV - nové byty od společnosti Lexxus

Tulipa Třebešín IV - nové byty od společnosti Lexxus Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Podnikatelka Simona Otavová
2
Fotogalerie

Do realitní kanceláře Lexxus vstupuje jako menšinový akcionář Simona Otavová. Získá podíl 35 procent. Otavová se po odchodu z MTX Group, jedné z největších českých rodinných firem, zaměřuje na investice do realitního sektoru. Hodnotu transakce nechtěly obě strany obchodu komentovat.

Většinovým akcionářem Lexxusu zůstává podnikatel Edward Moss Hughes, drží 55 procent společnosti. Podíly v jednotkách procent si ponechali i ředitel Peter Višňovský a minoritní partneři Marianna Krausová a Denisa Višňovská.

Lexxus očekává, že Otavová pomůže realitce prohloubit obchodní vztahy s developery a s finančními institucemi, uvedl Višňovský.

Otavová byla do roku 2016 finanční ředitelkou rodinné firmy MTX Group, pod niž patří například největší tuzemský obchodník s komoditami Metalimex či výrobce paliva OKK Koksovny. Po smrti zakladatele MTX a otce Otavové Petra Otavy propukly spory mezi dědici. Ve výsledku Otavová svůj podíl prodala a z firmy odešla. Od té doby se soustředí na investice do realitního sektoru, v minulosti koupila například pražské sídlo Ředitelství silnic a dálnic, má také několik nemovitostí ve španělském letovisku Marbella.

„Vzájemná spolupráce s těmito předními experty na trhu nemovitostí a rychlý přístup k informacím mi otevírají další zajímavé možnosti pro investice,“ prohlásila k transakci Otavová.

Lexxus působí na českém realitním trhu téměř třicet let, specializuje se hlavně na prodej nových bytů v Praze. Pod značkou Lexxus Norton zajišťuje také prodej a pronájem luxusních nemovitostí.