J&T postaví v Bratislavě „miliardové“ kanceláře

Bratislavský kancelářský projekt Westend Gate skupiny J&T

Bratislavský kancelářský projekt Westend Gate skupiny J&T Zdroj: J&T

Zatímco v Praze realitní projekty finančníků z J&T skomírají, na domácím Slovensku se pilně činí. Skupina už podruhé během krátké doby oznámila, že v Bratislavě zahájila velkou stavbu. Nejnovějším záměrem je kancelářská budova Westend Gate, která bude stát v bratislavské části jménem Patrónka poblíž dálniční výpadovky na Prahu. Investice bude činit 65 milionů eur, tedy asi 1,6 miliardy korun.

„Generálního dodavatele stavby mít nebudeme, zvolili jsme cestu projektového managementu. Jednotlivé dodávky a profese si budeme řídit sami,“ řekla deníku E15 ke způsobu výstavby mluvčí J&T Real Estate Katarína Krajňáková. Hrubou stavbu Westend Gate postaví společnost Zipp Bratislava z koncernu Strabag.

Nové kanceláře o 35 tisících metrech čtverečních, jejichž dokončení stavitel plánuje na podzim 2014, budou patřit do administrativního komplexu Westend. V jeho rámci už J&T část kanceláří postavila, další jsou stále jenom na papíře. Celý projekt má developer v záloze už několik let, jeho plynulou výstavbu ale přerušila krize.

Nedávno J&T oznámila, že ve slovenské metropoli postaví také dva bytové věžáky nazvané Panorama City. Investice do tohoto projektu bude přibližně 2,5 miliardy korun.

Mrakodrapy s kancelářemi a byty J&T plánovala postavit také v pražských Holešovicích. Na rozdíl od projektu ve slovenské metropoli se ale skupina tohoto záměru vzdala a pozemky prodala.