Korejská drátovna chystá výstavbu na golfu

vizualizace Rezidence Na Veselé

vizualizace Rezidence Na Veselé Zdroj: Crest Communications

Jihokorejská firma na výrobu drátů Kos Wire Europe se pouští do dalšího bytového projektu v golfovém areálu u Berouna. Její společnost Tifannys plánuje zahájit v polovině roku výstavbu Rezidence Na Veselé o téměř stovce bytů. V první etapě chce postavit 38 dvou až pětipokojových bytů.

Projekt Na Veselé je umístěný v areálu Beroun Golf Resort, který byl otevřen v květnu 2009 na zrevitalizovaném 65 hektarovém území bývalého vojenského prostoru. Společnost Tiffanys už v sousedství 18jamkového hřiště dokončila projekt Rezidence Golf Beroun o 23 řadových domech a 27 apartmánech.

Koncem ledna investor zahájil na pozemku chystaného projektu Na Veselé demolice budov, postavených ještě v rámci bývalého vojenského prostoru. Dokončení první etapy výstavby předpokládá do konce roku 2013.

Společnost Kos Wire Europe se zabývá zpracováním nerezového drátu. V Česku má v Lovosicích závod na válcování a tažení ocelových nerezových pružinových drátů pro automobilový průmysl, stroje, elektrické a elektronické součástky. Berounský rezort není jejím prvním golfovým projektem. Korejská firma vybudovala už golfová hřiště v Japonsku, Jižní Koreji a ve Vietnamu.