Logistický areál ve Stříbře koupil realitní fond NBGI

Panattoni D5 Logistics Park

Panattoni D5 Logistics Park Zdroj: europe-re.com

Logistický areál u západočeského Stříbra koupila investiční společnost NBGI, která se soustředí na realitní investice ve střední, východní a jižní Evropě. Panattoni D5 Logistic Park získala od společného podniku firmy Standard Life Investments a developera Panattoni Europe za 36 milionů eur, v přepočtu zhruba 900 milionů korun. Obchod potvrdila společnost Panattoni Czech Republic.

Areál o ploše 62 tisíc metrů čtverečních byl postaven v roce 2007, jeho hlavními nájemci jsou společnosti Lear Corporation, Leoni Neumatic a ASSA Abloy. „Jde o naši první akvizici v České republice. V posledních dvou letech jsme velmi aktivní na polském trhu. Park ve Stříbře považujeme za vynikající investiční příležitost,“ uvedl ředitel realitních obchodů NBGI James Huckle.

Panattoni D5 Park byl součástí investičního balíku spolu se třemi průmyslovými areály, které NBGI nyní koupila v Polsku od různých realitních fondů. Celkem tak v obou zemích investovala 75 milionů eur. „Naší strategií je kupovat logictické nemovitosti áčkové kvality s dlouhodobými nájemními smlouvami,“ vysvětlil Huckle. „Na rozdíl od ekonomické nejistoty v mnoha evropských zemích vykazovaly Polsko a Česká republika v poslední době zdraví růst, zlepšila se dopravní infrastruktura a rostla poptávka po logistických službách,“ dodal Huckle.

Podle investičního analytika Dušana Štastníka z poradenské firmy Jones Lang LaSalle dosáhl letos objem realitních investic v Česku celkem 1,8 miliardy eur, tedy zhruba 45 miliard korun. Čtvrtinu z toho tvořily investice do logistických a průmyslových nemovitostí.