M&M reality končí s realitním byznysem na Slovensku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

Špatná situace na slovenském realitním trhu přinutila společnost M&M reality opustit tamní trh. Společnost se chce více soustředit na své aktivity v Česku a na Ukrajině.

Přední tuzemská realitní síť M&M reality končí s realitním byznysem na Slovensku. „Situace na slovenském trhu s nemovitostmi je horší, než jsme čekali,“ řekl serveru E15 předseda představenstva firmy Milan Zavadil. Společnost se chce soustředit hlavně na rozvíjení realitního byznysu v Česku, dál podniká také na Ukrajině.

Na Slovensku bude firma podnikat nadále v pojišťovnictví. Právě do této oblasti se společnost rozhodla nově expandovat, a to i na českém trhu. Založila kvůli tomu dceřinou firmu M&M pojišťovací. Další novou oblastí, do které holding vstupuje, je energetika. „Uzavřeli jsme smlouvu se společností X Energie, pro kterou budeme získávat odběratele plynu a elektřiny,“ dodal šéf M&M reality.

Realitní skupina utržila za loňský rok na provizích kolem půl miliardy korun, což představuje podle Zavadila meziroční nárůst asi o 20 procent. Firma má nyní v Česku kolem 135 poboček a zhruba 2200 makléřů.

Jedním z největších konkurentů M&M reality je síť RE/MAX. Právě jí vyklidila M&M reality na slovenském trhu s nemovitostmi místo. Na českém trhu má RE/MAX v čele s Davidem Krajným asi 16procentní podíl. Také tato firma nyní změnila obchodní strategii. „Od ledna letošního roku pracujeme pro klienty pouze v rámci exkluzivního zastoupení,“ uvedl výkonný ředitel RE/MAXu Hanuš Němeček.

Sítě chtějí růst