Metrostav prodá část kancelářských budov

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Richard Rames

Metrostav, jedna z největších stavebních firem v Česku, se zbavuje některých nemovitostí. V Praze nabízí k prodeji starší kancelářské budovy v Holešovicích, Libni a Hloubětíně. Dnes to řekl mluvčí Metrostavu František Polák.

„Nabízíme celkem šest nemovitostí - sídla našich divizí. Důvodem je skutečnost, že pro zvýšení efektivity centralizujeme jednotlivé složky podniku a stavíme pro skupinu Metrostav nové prostory vedle dnešní budovy Metrostav v Libni,“ uvedl mluvčí. Stavební firma podmiňuje prodej tím, že v prodaných budovách bude moci sídlit až do roku 2013.

Výnos z prodeje se má podle Metrostavu pohybovat v řádu stovek milionů korun. Na webu dražební společnosti Naxos uvádí minimální kupní cenu za nemovitosti ve výši 149 milionů.

Čistý zisk Metrostavu se v roce 2010 meziročně mírně snížil na 714,2 milionu korun z předloňských 718,6 milionu. Tržby firmy klesly o čtyři procenta na 21,2 miliardy korun. Metrostav je od roku 1990 právním nástupcem národního podniku, který vznikl na začátku 70. let.