Mota–Engil zahustí projekt ve Stodůlkách

Původem portugalská realitní firma Mota–Engil oživuje svůj několik let připravovaný rezidenční projekt Jeremiášova v pražských Stodůlkách. V přepracovaném záměru počítá s výrazně hustští zástavbou. Namísto 273 bytů má komplex zahrnovat celkem 390 bytových jednotek.

Dřívějšího investora M-Invest poslala mateřská firma Mota–Engil Central Europe letos v létě do likvidace. Nyní s další dceřinou společností Jeremiášova Project Development předložila pozměněný projekt k novému posouzení vlivu na životní prostředí. Podle harmonogramu z roku 2008 už měl být bytový komplex dokončený.

Zatímco tři roky starý záměr počítal s výstavbou šesti bytových domů, nyní jich má na pozemku v sousedství nákupních středisek Makro a Billa vyrůst deset. Podle propočtů developera by mělo v komplexu bydlet 790 lidí. Původně byl navržený pro 660 obyvatel. Narozdíl od bytů se nepodařilo výrazně navýšit počet parkovacích stání, z 373 stoupl jen na 384 míst. Nadále dominují byty o velikosti 2+kk, počty větších bytů ale vzhledem k poptávce částečně ustoupily garsonkám.

Největším aktuálním projektem Mota–Engil je Devonská Barrandov se 145 byty na Praze 5. Do prodeje ho dala letos v létě.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.