Multi Development prodal Novou Karolinu i ústecké Forum

Obchodní a zábavní centrum Nová Karolina

Obchodní a zábavní centrum Nová Karolina Zdroj: nova-karolina.cz

Společnost Multi Development prodala obchodní centra Nová Karolina v Ostravě a Forum Ústí nad Labem. Za 300 milionů eur, v přepočtu zhruba 7,35 miliard korun, je získal společný podnik retailového fondu Meyer Bergman European Retail Partners I (MBERP) a kanadského fondu Healthcare of Ontario Pension Plan (HOOPP). Akvizici potvrdil E15 ředitel Multi Development ČR Luboš Kočí. Jde o dosud největší letošní realitní investici na českém trhu.

Obchodní centrum Nová Karolina je teprve rozestavěný projekt, jehož dokončení plánuje nadnárodní developerská firma Multi Development na jaro 2012. Podle developera je půl roku před dokončením pronajato už 85 procent obchodních ploch. Celkem nákupní centrum nabídne téměř 60 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných prostor. Forum Ústí nad Labem o celkové ploše 27 tisíc metrů čtverečních dokončil Multi Development před dvěma lety.

„Multi Development se už před pěti lety rozhodl soustředit na rozvoj nejlepších lokalit ve velkých městech v České republice. Na této transakci vidíme, že se naše strategie vyplácí,“ komentoval prodej generální ředitel Multi Development pro střední Evropu Ronald Dasbach. „S partnery této transakce chceme spolupracovat i na dalších obchodech v Evropě,“ dodal Dasbach.

Letos v létě Multi Development prodal zbývající podíl obchodního centra Forum Liberec společnosti Tesco Stores, která už do té doby vlastnila polovinu. Cena transakce ale nebyla zveřejněna.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.