Nemovitostní fond Trigea kupuje Arkády Pankrác. Spojení posoudí antimonopolní úřad

Arkády Pankrác

Arkády Pankrác Zdroj: Anna Vackova/E15

Majitele obchodního centra Arkády Pankrác, společnost Atrium Pankrác, kupuje český nemovitostní fond Trigea ze skupiny Partners. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách. Arkády Pankrác momentálně prostřednictvím firmy Atrium Pankrác vlastní izraelská společnost G City, firmu koupila v roce 2022. Agentura Bloomberg v polovině letošního roku informovala, že je obchodní centrum na prodej odhadem za 6,4 miliardy korun.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti pronájmu nemovitostí, tedy bytů a nebytových prostor. Rozhodnutí ve výše uvedené věci dosud nebylo vydáno,“ uvedl úřad. Obchod posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení a rozhodnutí tak vydá do 20 dnů.

Centrum Arkády Pankrác bylo dokončeno v roce 2008 a zahrnuje zhruba 40 tisíc metrů čtverečních plochy k pronájmu. Ta je z 96 procent pronajata. Celé obchodní centrum přešlo pod G City letos na jaře, do té doby vlastnil čtvrtinu obchodního centra jeho developer, německá společnost ECE Projektmanagement.

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a zaměřuje se na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Loni dosáhl fond růstu obratu o 61 procent na 121 milionů korun, zisk měl 30 milionů korun a klientům spravoval portfolio šest miliard korun.

Fond působí v České republice, na Slovensku a loni se zaměřil i na polský retailový trh. V majetku fondu je například pražská Galerie Louvre, kancelářská budova Explora Business Centre v pražských Butovicích, plzeňské Obchodní centrum Rokycanská, Retail park Ostrava nebo Retail park Haná Olomouc.

Do finanční skupiny Partners patří dále také projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea a NextPage Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.