Arkády Pankrác jsou na prodej. Koupí je český investor

Obchodní centrum Arkády Pankrác.

Obchodní centrum Arkády Pankrác. Zdroj: Arkády Pankrác

Pražské obchodní centrum Arkády Pankrác, které se nachází na stejnojmenné zastávce metra, opět změní majitele. Izraelská společnost G City, která momentálně centrum vlastní se rozhodla pro prodej centra českému investorovi, píše agentura Bloomberg uvedl ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda na svém Twitteru. Hodnota transakce je 265 milionů eur, tedy zhruba 6,4 miliardy korun. 

Arkády Pankrác změnily několikrát majitele. V roce 2015 tři čtvrtiny objektu koupila společnost Atrium European Real Estate. Firmě Unibail-Rodamco, která byla původním majitelem, tehdy zaplatila 162 milionů eur. Teprve loni se firma Atrium European RE stala součástí globální skupiny G City. Ta dokoupila zbývající čtvrtinu objektu až letos na jaře za 1,4 miliardy korun, a to od původního developera Arkád společnosti ECE Projektmanagement německého klanu Ottových.

Nyní Arkády prodávají do rukou českého investora. Důvodem je snaha firmy zbavit se majetku, který netvoří jádro jejího podnikání. Z velkých tuzemských nákupních center skupina získala díky ovládnutí Atria vedle Arkád také pražské nákupní středisko Atrium Flora a Palác Pardubice.

Firma G City se zaměřuje na management a výstavbu maloobchodních a polyfunkčních nemovitostí. Působí nejen ve střední Evropě ale i v Severní Americe, Brazílii a Izraeli. Arkády Pankrác mají podle společnosti vyčíslenou hodnotu na 243 milionů eur, tedy 5,8 miliardy korun. 

Centrum Arkády Pankrác bylo dokončeno v roce 2008 a zahrnuje zhruba 40 tisíc metrů čtvereční plochy k pronájmu. Ta je z 96 procent pronajata. Centru nejspíš pomůže v popularitě plánovaná další linka metra D. 

Podrobnosti pripravujeme.