Passer chystá v Michli další kanceláře a hotel

Radim Passer

Radim Passer Zdroj: Jan Rasch, Euro

Miliardář Radim Passer ještě nedokončil výstavbu nejnovějšího přírůstku v kancelářském komplexu BB Centrum v Praze a už ve stejné lokalitě spřádá plány na další projekty. Nově do ekologického procesu EIA poslal záměr administrativní budovy nazvané Building H a Hotelu Vyskočilova. Začít stavět chce po demolici dvou chátrajících paneláků ještě v roce 2015.

Plánované kanceláře budou mít třináct podlaží a nabídnou k pronájmu celkem přes deset tisíc metrů čtverečních ploch. Hotel bude ještě o jedno podlaží vyšší a jen na pokoje připadne přes pět tisíc čtverečních metrů. Za architektonickým návrhem obou budov je studio Jana Aulíka a Jakuba Fišera, kteří s Passerem spolupracují dlouhodobě.

Realitní magnát Passer aktuálně v BB Centru staví budovu Delta, jejímž klíčovým nájemcem se stane pobočka Microsoftu i se sesterskými firmami Skype a Nokia.

Passer zbohal na typickém developerském scénáři. Po dostavbě budovy a jejím naplnění nájemníky projekt prodá. Nedávno však byznysmen přišel s nápadem, jak na již jednou prodaných nemovitostech vydělat ještě jednou. Tento týden podnikatel úspěšně dokončil úpis první emise dluhopisů v hodnotě převyšující půl miliardy korun. „V závislosti na vývoji našich aktivit budeme v příštích letech zvažovat další emise dluhopisů,“ sdělil Ondřej Plocek, člen představenstva skupiny.

Za tyto a další půjčené peníze začne Passer budovy v BB Centru vykupovat zpět. Za sebou má již akvizici budovy Alpha. Až bude mít všechno zpátky, vymění dluhopisy za akcie. A firmu prodá přes burzu, uvedl developer již dříve v časopisu Forbes.