Pitr investoval do realit. Koupil rozestavěné městečko v Jenštejně

Velký developerský projekt Nový Jenštejn na východním okraji Prahy má nového majitele. Projektovou firmu ovládla podle údajů v obchodním rejstříku společnost Semi Invest kontrolovaná Davidem Mikulou a Milanem Šedivým, blízkými spolupracovníky podnikatele Tomáše Pitra.

„Dostali jsme se k projektu prostřednictvím určitých pohledávek, které jsme měli. Určitě ale sami stavět nebudeme. Projekt zhodnotíme a prodáme dál,“ řekl deníku E15 Pitr. Cena za dvaadvacet hektarů se měla pohybovat kolem 93 milionů korun. Tuto informaci již Pitr nekomentoval.

Konečná cena za projekt je o polovinu menší, než kolik si původní majitel Devo Group představoval. Když firma začala v roce 2012 hledat pro projekt kupce, chtěla za něj 184 milionů korun.

V projektu již předchozí majitel postavil kolem 230 nových rodinných domů. V dalších etapách počítá záměr s výstavbou 509 jednotek včetně náměstíčka, mateřské školy, obchodů, restaurací a kaváren. Investice do projektu se bude pohybovat nejméně ve vyšších stovkách milionů korun.

Dostali jsme se k projektu prostřednictvím určitých pohledávek, které jsme měli

Pitr angažmá v realitách připustil už v době, kdy byl propuštěný z vazby, v níž čekal na soud kvůli daňovým únikům. Dlouho se spekulovalo hlavně o jeho podílu ve známém golfovém areálu u Karlštejna. Oficiálním majitelem společnosti Golf Resort Karlštejn je jeho parťák Milan Šedivý. Ten vystupuje v řadě dalších zajímavých firem. Mimo jiné za společností stojící za sítí restaurací Kolkovna. Nebo s někdejším politikem za ODS Borisem Šťastným spoluvlastní pražský ústav Alzheimer Home Zátiší.

Samotný Pitr si v současnosti „kroutí“ kvůli daňovým deliktům podmínku. Na tu se změnil jeho původní čtyřletý trest odnětí svobody, k němuž byl odsouzen předloni. Část si už odseděl ve vazbě.