Praha 10 prodává viladomy v aukci

Pohled z budovy radnice Prahy 10

Pohled z budovy radnice Prahy 10 Zdroj: Profimedia.cz

Městská část Praha 10 prodává v elektronické aukci první činžovní vily. Aktuálně spustila pilotní projekt, v němž prostřednictvím realitní společnosti Gavlas nabízí tři domy.

Vila v ulici Za Strašnickou vozovnouVila v ulici Za Strašnickou vozovnou

„V objektech aktuálně nebydlí žádní nájemci. Údržba a správa činžovních vil je dražší než u jiných našich objektů, používaných jako nájemní byty,“ uvedl mluvčí Prahy 10 Jan Charvát. „V nabídce jsou nyní vily ve Strašnicích a Vršovicích s maximálně šesti byty a nebytovými prostorami,“ doplnil majitel realitní společnosti Ivo Gavlas.

Vila v ulici StrašickáVila v ulici Strašická

Záměr prodat dvacet vilových domů schválili zastupitelé Prahy 10 loni v září. Proti podmínkám prodeje protestovali někteří nájemníci, kterých se záměr týká. Obávali se, že v elektronické aukci nebudou moci konkurovat nabídkám developerů. Radnice poté některé podmínky zmírnila.

Vila v ulici RuskáVila v ulici Ruská

Odprodej viladomů, které se nacházejí v lukrativních lokalitách na pomezí Vinohrad a Vršovic nebo ve Strašnicích, vedení městské části odsouhlasilo už v červnu. Radnice uvedla, že chce získat 460 milionů korun, které investuje do opravy malešického penzionu, kde mají vzniknout malometrážní byty. dna