Rakušané prodali hotel Savoy v Praze na Pohořelci

Hotel Savoy

Hotel Savoy Zdroj: Karel Randak CC BY-SA 3.0 Wikipedie

Rakouská realitní skupina Warimpex pokračuje v ústupu z trhu pražských luxusních hotelů. Po loňském prodeji hotelu Palace u Václavského náměstí a Le Palais na Vinohradech se nyní za blíže neurčenou cenu zbavila také hotelu Savoy na Pohořelci. Místo legendární schůzky lobbisty Miroslava Šloufa a exkancléře Jiřího Weigla koupil mezinárodní soukromý investor.

„Prodej hotelu Savoy znamená úspěšné dokončení našeho strategického ústupu z luxusního hotelového segmentu v Praze. Avšak na trhu chceme nadále zůstat s našimi dvěmi úspěšnými čtyřhvězdičkovými hotely angelo a Diplomat. V této oblasti očekáváme pozitivní vývoj,“ uvedl v oficiálním prohlášení generální ředitel Warimpexu Franz Jurkowitsch.

Investice do hotelových nemovitostí v posledním roce výrazně ožily. Za rekordní sumu kolem tří miliard korun se v závěru loňského roku prodal hotel InterContinental, který ovládla slovenská společnost Best Hotel Properties. Jejím největším akcionářem je skupina J&T.

Nedávno trhem zahýbala zpráva, že irské skupině Avestus Real Estate se konečně podařilo prodat pražský hotel Four Seasons. Novým domácím tam je severoamerická společnost Northwood Investors, hodnotu transakce si obě strany nechaly pro sebe. Majitele změnil rovněž luxusní hotel Kempinski v Hybernské ulici.