Sekyra láká do projektu v Dejvicích Francouze

Luděk Sekyra

Luděk Sekyra Zdroj: E15 Eduard Erben

Realitní podnikatel Luděk Sekyra se rozhodl do projektu na výstavbu velkého víceúčelového centra v Praze Dejvicích na Vítězném náměstí přibrat partnera. Ve hře jsou dvě obří skupiny původem z Francie – Klepierre a Unibail–Rodamco, řekl deníku E15 ředitel developmentu Sekyra Group Leoš Anderle.

„Společnost Klepierre je v pokročilém stadiu jednání se společností Sekyra Group o účasti v projektu Dejvice Center v Praze,“ sdělil šéf tuzemské části Klepierre David Pažitka. V případě Unibail–Rodamco se výkonný ředitel společnosti pro střední Evropu Arnaud Burlin vyjádřil jen obecně. „Mapujeme všechny příležitosti na trhu,“ uvedl manažer.

Areál má zabírat 103 tisíc metrů čtverečních. Pro obchody, na které Klepierre a Unibail–Rodamco cílí, je z toho vyhrazeno 45 tisíc čtverečních metrů. Projekt v Dejvicích má vzniknout na pozemcích, které se nachází mezi stanicí metra a budovami vysokých škol. Právě akademiky hodlá Sekyra do nového projektu také přilákat. Dohodu s Českým vysokým učením technickým a Vysokou školou chemickotechnologickou chce uzavřít ještě letos.

Obě francouzské firmy, které patří k největším evropským stavitelům nákupních center, nejsou v Česku nováčky. Klepierre vlastní mimo jiné obchodní centrum Nový Smíchov, Unibail–Rodamco zase nákupní centra na Černém Mostě a Chodově.