Syn exbankéře Skaly postaví v Troji luxusní byty

Stavba

Stavba Zdroj: ctk

Začíná se psát nová kapitola v kronice rodiny bývalého bankéře a realitního magnáta Václava Skaly, toho času usazeného v Monaku. Jeho syn Maximilian Adam Skala dostal od úřadů zelenou pro výstavbu luxusních bytů v Praze Troji. Současně se nově stal třetím jednatelem Pražské správy nemovitostí, vlajkové lodi svého otce.

Nový developerský projekt s názvem Bytový dům Nad Kazankou čelil během schvalovacích procesů námitkám části místních obyvatel. Tvrdili, že záměr nerespektuje míru využití zastavěné plochy v lokalitě. Radnice Prahy 7 však kritiku zamítla. „Navrhovaný bytový dům není standardním řešením a vnáší do území nové prvky, ale to vše v objemu, který nepřekračuje parametry vilové čtvrti,“ stojí v úředním rozhodnutí.

Schválený trojský projekt je z hlediska velikosti skromný, čítá čtyři luxusní mezonetové byty. Poslední slovo Skaly juniora v Troji to ale rozhodně být nemusí. Server Motejlek.com již dříve uvedl, že mladý monacký byznysmen má v místě celkem pět pozemků o rozloze 3,5 hektaru.

Skupina firem kolem Václava Skaly vlastní mimo jiné řadu činžovních domů v Praze i dalších městech, na kterých předloni vydělala 237 milionů korun. Prostřednictvím firmy Praha Real Skala ve skupině kontroluje většinový podíl, zbytek patří dalšímu jednateli Pražské správy nemovitostí Michalovi Malému.

Do povědomí veřejnosti se Skala zapsal v devadesátých letech, kdy stát musel jeho zkrachovalý Bankovní dům Skala sanovat třemi miliardami korun. Jméno Skaly se objevilo také při vzniku investičního fondu Trend, kde působil v představenstvu. Pád Trendu se stal jedním z negativních symbolů privatizační éry.

Diplomatické byty na prodej

Luxusní byty ve světových metropolích zdražují

Miliardář Passer postaví v Praze luxusní byty