V Česku má brzy vyrůst další průmyslová zóna, přerovský areál je o krok blíže realizaci

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Accolade

Developer Panattoni Europe je o něco blíž výstavbě průmyslového areálu u Přerova. Odbor životního prostředí a zemědělství Olomouckého kraje na konci března rozhodl, že projekt není nutné zkoumat z pohledu vlivů na životní prostředí (EIA). Informace vyplývá z databáze EIA. Ve dvou halách by mohlo příští rok najít práci až 1440 pracovníků.

"Park bude určen pro příjem, skladování a redistribuci zboží do maloobchodní sítě v České republice, případně pro lehkou výrobu podle požadavku jednotlivých nájemců hal," stojí v oznámení záměru. 

Projekt připravený firmou Panattoni je první velkou stavbou tohoto druhu v Přerově, další průmyslová zóna má brzy vyrůst také v nedaleké Bochoři na pozemcích bývalé vrtulníkové základny.

Developer nyní bude pro plánované haly o celkové výměře 43 tisíc metrů čtverečních žádat stavební povolení. Stavba by měla být dokončena do poloviny příštího roku, jako první nájemce by ji začala využívat přerovská společnost Ardon Safety. Firma chce v nové hale uskladnit zhruba 25 tisíc palet zboží.

„V přerovské průmyslové zóně vybudujeme nové logistické centrum naší společnosti, ze kterého budeme vykrývat objednávky  našich zákazníků z většiny zemí střední a jižní Evropy,“ uvedl pro E15 jednatel firmy Tomáš Voženílek, který předpokládá, že jen jeho firma zde zaměstná zhruba sto zaměstnanců.

Stavební pozemky se nacházejí mezi místními částmi Předmostí a Dluhonice, kam dosud nevede žádná komunikace. Její výstavba se ale už připravuje, zpoždění investoři neočekávají.