Vítek buduje ve Švýcarsku. V Crans-Montana utratil už 750 milionů

Crans-Montana v létě

Crans-Montana v létě Zdroj: Profimedia.cz

Miliardář Radovan Vítek investoval ve švýcarském lyžařském středisku Crans-Montana už tři čtvrtě miliardy korun. Zároveň spouští stavbu pětihvězdičkového hotelu za čtyři miliardy.

Jeden z nejbohatších Čechů Vítek, který ovládá realitní skupinu CPI, letos výrazně posílil ve švýcarské společnosti Remontées Mécaniques Crans Montana Aminona (CMA), která sdružuje vlekaře ve švýcarském luxusním lyžařském středisku Crans Montana. Informoval o tom server týden.cz.

Vítek v únoru navýšil svůj desetiprocentní podíl v CMA, který získal na podzim loňského roku. V současnosti mu patří 36,3 procenta firmy. Podle švýcarské televize Canal 9 do CMA dohromady investoval už 18 milionů švýcarských franků, tedy zhruba 407 milionů korun.

Vítek také navýšil kapitál v CMA Immobilier, která je dceřinou firmou CMA, o 15,2 milionu franků (344 milionů korun), a získal v ní tak téměř padesátiprocentní podíl. Do obou firem Vítek vstoupil jako fyzická osoba.

Crans-Montana
Crans-Montana je lyžařské středisko v jihozápadním Švýcarsku. Leží ve Švýcarských Alpách v kantonu Valais.
V okolí je k dispozici přes 140 km sjezdovek s nejvyšší nadmořskou výškou 2927 m n. m. na vrcholu Plaine Morte. Crans-Montana je pořadatelem závodů Světového poháru v alpském lyžování.