Vítkova CPI Hotels vybuduje kongresový hotel v Brně. Expanduje i v Českém Krumlově

CPI Hotels

CPI Hotels Zdroj: ČTK/PR/CPI

Společnost CPI Hotels postaví na náměstí v Českém Krumlově hotel s 35 pokoji.
Společnost CPI Hotels postaví na náměstí v Českém Krumlově hotel s 35 pokoji.
Radovan Vítek
4
Fotogalerie

Společnost CPI Hotels podnikatele Radovana Vítka postaví nový čtyřhvězdičkový kongresový hotel v Brně v blízkosti vlakového nádraží. Příští rok také otevře hotel Mamaison Hotels & Residences v Českém Krumlově. Výše celkové investice dosáhne dvou miliard korun. Firma chce také dál pokračovat v expanzi do dalších zemí Evropy. Oznámila to dnes na tiskové konferenci v Praze.

"Vstup do Brna byl dlouho plánovaným krokem, který posílí naši pozici na poli konferenčního byznysu. Český Krumlov má díky své atraktivitě potenciál přitáhnout zajímavou zahraniční klientelu," uvedl ředitel CPI Hotels Jan Kratina. 

Hotel v Brně bude mít multifunkční kongresový sál pro 800 lidí. Podle firmy půjde o největší a technologicky nejlépe vybavené zařízení tohoto druhu v Jihomoravském kraji. Hotel nabídne 180 pokojů ve čtyřhvězdičkovém standardu a 20 pokojů určených pro náročné hosty. "Dokončení hotelu je plánováno v horizontu tří let," dodal Kratina. Společnost ještě nemá v Brně územní rozhodnutí. Případný přesun nádraží podle něho projekt nijak neovlivní.

V průběhu roku 2019 otevře CPI svůj 30. hotel v Českém Krumlově pod značkou Mamaison Hotels & Residences, který bude v historickém památkově chráněném objektu na náměstí Svornosti. Bude mít 35 pokojů.

Rozšíření čeká Clarion Hotel v Českých Budějovicích. V první polovině roku 2019 budou zahájeny stavební práce. Po jejich dokončení se hotel rozšíří o nový multifunkční kongresový sál, 75 pokojů a parkovací dům pro 260 vozů. V Budějovicích bude díky tomuto sálu pro 800 lidí možné pořádat velké kongresy.

Letos v červnu bude také zahájeno rozšíření residenčního hotelového komplexu Mamaison Residence Downtown Prague. Původní přilehlá kancelářská budova (Longin Business Centrum) se změní na nové křídlo čtyřhvězdičkového hotelu, jehož kapacita se tak zvýší o 120 pokojů.

Společnost začala rovněž měnit design a vybavení stávajících ubytovacích a kongresových zařízení hotelů Clarion. Přibude také značka Comfort Hotels pro cenově dostupné tříhvězdičkové hotely. Do konce příštího roku budou představeny tři hotely pod touto značkou v Praze, Ústí nad Labem a Olomouci.

Skupina vznikla v roce 1993. V současné době působí v pěti evropských zemích, kde provozuje 29 hotelů, a to v České Republice, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a Rusku. Hotelová síť disponuje kapacitou přes 8000 lůžek a 11 400 konferenčních míst.

Do hotelové sítě patří pražský Buddha-Bar Hotel, devět hotelů Clarion Hotels, hotely Mamaison Hotels & Residences - často umístěné v historických centrech velkých měst, dále dva Spa&Kur Hotels v Františkových Lázních, Fortuna Hotels v Praze a další.

Podle předběžných neauditovaných výsledků CPI Property Group loni vydělala 16,9 miliardy korun. Ke konci loňského roku měla naše skupina ve správě majetek ve výši téměř 191 miliard korun.