Vítkova CPI Property Group vydává dluhopisy za 17 miliard korun. Jsou vázány na cíl snížit emise

Budova skupiny CPI v Praze-Holešovicích.

Budova skupiny CPI v Praze-Holešovicích. Zdroj: Profimedia

kancelářská budova Green Corner ve Varšavě
CPI koupila římský kancelářský komplex Telecom Campus
Generální ředitel CPI PG Martin Němeček
Generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček.
Generální ředitel CPI Property Group Martin Němeček
8
Fotogalerie

Realitní skupina CPI Property Group, kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, vydala dluhopisy za 700 milionů eur (přibližně 17,1 miliardy korun). Cenné papíry jsou vázány na cíl firmy snížit emise skleníkových plynů o 30 procent do roku 2030. Pokud se to společnosti nepodaří, získají držitelé dluhopisů vyšší výnos. Skupina CPI Property Group o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Dluhopisy jsou vázané na cíl společnosti snížit do roku 2030 intenzitu emisí skleníkových plynů svého nemovitostního portfolia o 30 procent ve srovnání s rokem 2019. Pokud nebude na konci roku 2027 splněn průběžný cíl, dojde k navýšení výnosu z 1,75 procenta o 0,25 procenta v posledních dvou letech životnosti dluhopisů. Datum splatnosti cenných papírů je 14. ledna 2030.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v České republice, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii.

Video placeholde
Jak bude vypadat investiční rok 2022? • Videohub