Bratři Kasové hledají jednorožce. Pilulka spouští vlastní akcelerátor pro startupy

Spoluzakladatel Pilulky Martin Kasa

Spoluzakladatel Pilulky Martin Kasa Zdroj: Michael Tomeš/ E15

On-line lékárna Pilulka, za kterou stojí bratři Martin a Petr Kasové, spouštějí startupový akcelerátor Pilulka Lab. Rozjíždějí ho ve spolupráci se StartupYardem, který je nejdéle fungujícím technologickým startupovým akcelerátorem ve střední Evropě. Projekt bude určen primárně pro firmy ze střední a východní Evropy, které se chtějí prosadit v oblasti digitalizace zdravotnictví.

Pilulka Lab plánuje do jednotlivých startupů investovat až jeden milion eur. V případě pokročilejších projektů pak individuálně i více. Aby byl startup přijat do akcelerátoru, musí být založen v jedné ze zemí střední a východní Evropy a zaměřovat se na odvětví digitalizace zdravotnictví nebo oblasti s tím spojené. Konkrétně Pilulka Lab hledá technologické startupy působící v oblastech umělé inteligence, blockchainu, lékařských dat, zdravotní péče a podpory aktivního života.

„Budeme se snažit najít a podpořit financováním, zkušenostmi a sítí kontaktů potenciální jednorožce. V Pilulce plně věříme v digitalizaci a transformaci zdravotnictví, která přinese lepší péči lidem v regionu střední a východní Evropy," říká Martin Kasa, spoluzakladatel Pilulky.

Jak pandemie změnila českou e-commerce?

Video placeholde
Jak pandemie změnila e-commerce v Česku? • Videohub

Akcelerační program bude v rané fázi vývoje zajišťovat StartupYard, zatímco financování a přístup do zdravotnického segmentu zajistí Pilulka. Do akceleračního programu má být přijato až 15 startupů.

„Několik posledních měsíců potvrdilo, že pokud chceme řešit globální problémy v oblasti zdravotnictví, musí být inovace a technologie v centru našeho zájmu. Díky financování a obchodní podpoře bude Pilulka Lab vyhledávat ambiciózní zakladatele pracující na unikátních high-tech řešení v oblasti eHealth," říká Cedric Maloux, generální ředitel StartupYardu.

Vrátíme se do obchodů? Objednejte si náš nový magazín Sámoška v telefonu. Zjistěte, jaká bude budoucnost e-commerce.