Apple chce v iPhonech umělou inteligenci Gemini od Googlu. Giganti chystají licenci

AI Gemini od Googlu

AI Gemini od Googlu Zdroj: Google

Americká technologická společnost Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence (AI) Gemini od společnosti Google do svého iPhonu. Dnes o tom s odvoláním na zdroje píše agentura Bloomberg. Apple podle nich zvažoval i použít model od firmy OpenAI, kterou podporuje softwarová společnost Microsoft.

Apple a Google podle Bloombergu aktivně jednají o tom, že by výrobce iPhonu získal licenci Gemini pro některé nové funkce, které budou v letošním roce součástí softwaru telefonu. Apple chystá nové funkce v rámci připravovaného systému iOS 18 pro iPhone založené na vlastních modelech umělé inteligence, ale hledá partnera pro generativní funkce umělé inteligence, včetně funkcí pro vytváření obrázků a psaní esejí na základě jednoduchých podnětů, píše agentura.

Podle Bloombergu není pravděpodobné, že by dohoda byla oznámena do června. V tomto měsíci Apple plánuje uspořádat svou každoroční konferenci pro vývojáře Worldwide Developers Conference.

Apple zavádí AI do svých výrobků pomaleji než konkurenti Microsoft a Google, připomíná agentura Reuters. Generální ředitel Applu Tim Cook v únoru řekl, že firma letos plánuje zveřejnit více informací o svých plánech na využití generativní AI. Dodal, že Apple do této oblasti „významně investuje“.