Bakala je ve vedení svého vydavatelství Economia

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala Zdroj: ctk

Majitel vydavatelství Economia Zdeněk Bakala a jeho žena Michaela Maláčová se stali novými členy představenstva společnosti. Bakala bude představenstvu předsedat. Zároveň na funkci generálního ředitele Economie ke konci roku rezignuje Petr Babický.

„Vývoj na mediálním trhu i naše plány ve vydavatelství Economia mne přesvědčily, že je správné, abych se jako vlastník přímo účastnil řízení společnosti z pozice předsedy představenstva,“ sdělil k provedeným změnám Bakala, který ve funkci předsedy vystřídal Bessela Koka. Ten byl zvolen místopředsedou představenstva.

Na členství v představenstvu naopak rezignovali Michael Jasanský, Martin Frývaldský a Tomáš Klvaňa. Novým členem dozorčí rady byl zvolen Pepper de Callier. Babický, který firmu vede od února 2010, podle Bakaly vydavatelství dobře připravil na období dalšího rozvoje směrem k digitální mediální budoucnosti. „Nyní je potřebné najít pro Economii nového manažera, který svými zkušenostmi i založením posune náš projekt moderního vydavatelského domu o úroveň dál,“ uvedl Bakala. Do jmenování nového ředitele firmu povede Babický.

Bakala dodal, že v nejbližších měsících čeká Economii série významných změn, jejichž cílem je vybudovat z tohoto vydavatelství přední centrum ekonomické a názorové žurnalistiky na českém trhu. Součástí změn je přestěhování vydavatelství z Letné do Karlína, kde bude fungovat v moderním integrovaném showroomu. „Chci být těmto proměnám osobně přítomen,“ dodal Bakala. Firma by se měla přestěhovat příští rok na jaře. Jediným akcionářem Economie je společnost BXR Media Limited, kterou vlastní Bakala.