Čínská CITIC prodala Jaromírovi Soukupovi zpátky majoritu v mediální firmě Médea

Jaromír Soukup

Jaromír Soukup Zdroj: Profimedia.cz

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
4
Fotogalerie

Čínská CITIC prodala prostřednictvím firmy Rainbow Wisdom Investments svůj podíl 55,8 procenta v mediální společnosti Médea druhému akcionáři Jaromíru Soukupovi. Cenu a podmínky nezveřejnila. Soukup se ode dneška stal znovu výkonným ředitelem a předsedou představenstva. CITIC získala majoritu v Soukupově firmě loni po navýšení původně třicetiprocentního podílu.

Kupní smlouva byla podepsána dnes. Její vypořádání bude dokončeno v následujících dnech, uvedla Médea. Ze společnosti Médea tak dnešním dnem odchází ti členové statutárních a dalších orgánů společnosti a managementu, které nominovala Rainbow Wisdom. Z představenstva odejdou Marian Severa a Ladislav Jelínek, z dozorčí rady pak Tomáš Bůzek a Marek Beitl. Skončí i výkonný ředitel Martin Konrád.

Mediální agentura Médea funguje jako zprostředkovatel při zadávání reklamy mezi firmami a médii. Soukup ji převzal koncem 90. let a vybudoval z ní jednoho z hlavních hráčů na českém trhu. Inzerce v tisku se podle údajů Nielsen Admosphere loni pohybovala kolem 17 miliard korun, objem reklamy v televizi přesáhl 62 miliard.