CME má hned dva náhradníky za Adriana Sarbua

Adrian Sarbu

Adrian Sarbu Zdroj: ctk

Mediální skupinu CME, které patří i nejsledovanější český televizní kanál Nova, povedou hned dva manažeři. Nyní už bývalého šéfa firmy Adriana Sarbua nahradí manažeři Christoph Mainusch a Michael Del Nin. Jeden přichází z Time Warner, druhý je z nejvyššího managementu CME.

CME našla v poměrně krátké době náhradu za Adriana Sarbua. Ten skončil ve funkci koncem srpna. Místo Sarbua povedou společnost hned dva lidé - Michael Del Nin a Christoph Mainusch. Zatímco prvně jmenovaný je už čtyři roky v nejužším vedení CME, druhý přichází ze společnosti Time Warner. Americký mediální gigant skupinu CME spoluvlastní, uvedl server ihned.cz.

„Jsou náhradou za Adriana Sarbua. Rozhodli jsme takto, protože jsme přesvědčeni, že díky svým schopnostem se budou velmi dobře doplňovat, “ vysvětlil mluvčí CME Mark Kobal, proč se majitel a zakladatel firmy Ronald Lauder rozhodl angažovat pro vedoucí pozici ve firmy dva manažery.

CME v tiskové zprávě uvedla, že Mainusch na podobné pozici působil v různých mediálních společnostech celkem 16 let. Vysoké posty zastával například ve společnosti Alpha Media Group v Řecku nebo ve společnosti RTL Televizija v Chorvatsku.

Del Nin od října 2009 působil jako ředitel CME. Má za sebou i působení v americké společnosti Time Warner, kde měl na starosti mimo jiné globální strategii firmy. Právě Time Warner teď v CME vlastní téměř poloviční podíl a netají se snahou CME ovládnout.

Majitel CME Lauder si volbu dvou ředitelů pochvaluje. Podle tiskového prohlášení by vybraní manažeři měli pomoci společnosti, potýkající se s nepříjemnými ztrátami.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV. Společnost vedle České republiky provozuje televizní stanice také na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. S akciemi CME se obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů.