ČTÚ prodlužuje veřejnou konzultaci k podmínkám aukce kmitočů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Český telekomunikační úřad prodlužuje veřejnou konzultaci podmínek a pravidel aukce kmitočtů digitální dividendy o 21 dní. Činí tak v zájmu zajištění dostatečného prostoru pro uplatnění připomínek všech potenciálních účastníků aukce, a rovněž vyhověl žádosti Ministerstva průmyslu a obchodu ČR o prodloužení konzultace. Veřejná konzultace byla zahájena dne 20. března 2012 a připomínky lze nyní uplatnit až do 11. května 2012.

Aukce kmitočtů získaných úspěšným přechodem na digitální televizní vysílání má za cíl zajistit občanům a podnikatelům špičkové služby mobilního broadbandu čtvrté generace.

Veřejná konzultace podmínek a pravidel aukce vyhlašovaná podle paragrafu 130 zákona o elektronických komunikacích pak představuje první krok celého procesu. V jejím rámci se lze vyjádřit ke zveřejněnému návrhu dokumentace aukce. Ta mimo jiné obsahuje návrh rozvojových kritérií pro jednotlivá kmitočtová pásma, povinnou nabídku přístupu k síti pro účely národního roamingu a povinnou velkoobchodní nabídku služeb. Český telekomunikační úřad je povinen se k jednotlivým připomínkám vyjádřit.