Hackeři napadli web Applu, ukradli osobní data

Apple

Apple Zdroj: ctk

Internetové stránky amerického technologického gigantu Apple určené pro potřeby vývojářů minulý týden napadli hackeři, kteří se z nich snažili ukrást citlivé informace. Firma v noci na dnešek oznámila, že stránky dočasně uzavřela a pracuje na zlepšení bezpečnostních systémů.

Do rukou hackerů se mohla dostat například jména nebo e-mailové adresy vývojářů. Stránky obsahují rovněž citlivé finanční informace, které jsou ale podle firmy zakódované a naprosto nepřístupné. Údaje o zákaznících Applu stránky nezahrnují.

Stránky jsou využívány desítkami tisíc vývojářů a obsahují více než 750 tisíc softwarových aplikací. Vývojáři prostřednictvím těchto stránek mimo jiné dostávají podíl z prodeje aplikací, upozorňuje agentura DPA.

Útok přišel v době, kdy vývojáři testují aplikace pro nový operační systém pro mobilní telefony a počítačové tablety iOS 7, který Apple uvede na trh na podzim.

Apple se zpočátku soustředil na výrobu osobních počítačů. V uplynulých deseti letech však začal nabízet i populární hudební přehrávače iPod, mobilní telefony iPhone a počítačové tablety iPad. Všechny tyto produkty si po celém světě získaly velkou popularitu.