KIT prohloubila ztrátu na dvě miliardy. Na vině jsou odpisy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: KIT digital

Technologická společnost KIT digital ve druhém čtvrtletí prohloubila čistou ztrátu na 102,6 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy korun). To je zhruba pětkrát více než před rokem, kdy firma prodělala 19,8 milionu. Naopak tržby se zvýšily o 14 procent na 51,1 milionu dolarů. Za nárůstem červených čísel stojí hlavně odpisy.

Firma během čtvrtletí dokončila několik strategických kroků, včetně přesunu sídla z Prahy do New Yorku (v české metropoli zachovala centrum technologie a podpory vývoje produktů). Prodala také svou součást Content Solutions, která nepatřila k hlavním aktivitám. Převzala naopak firmu Hyro, která posílí její tým v Asii a Tichomoří.

Ztráta na jednu akcii vystoupila na 1,99 dolaru, zatímco před rokem činila 47 centů. KIT ve čtvrtletí odepsala nehmotný majetek za zhruba 55,7 milionu dolarů, tedy ve větším objemu než činily její tržby.

Firma vedle přesunu centrály z ČR opustí i pražskou burzu, zůstane jen na americkém trhu Nasdaq. O termínu, kdy bude emise stažena, nyní vedení burzy jedná s regulátorem, Českou národní bankou.

Po dnešním zveřejnění čtvrtletních dat se akcie KIT začaly v Praze propadat. Během dopoledne klesly zhruba o deset procent na 57,75 korun.

Vývoj akcií KIT digital na pražské burze od ledna 2010:Vývoj akcií KIT na pražské burze od ledna 2010Vývoj akcií KIT na pražské burze od ledna 2010 | vagaday@mf.cz

KIT digital je předním světovým poskytovatelem služeb v oblasti správy videoobsahu, který přes IP protokol poskytuje pro různá zobrazovací zařízení. Podnik má pobočky v mnoha zemích všech kontinentů.