Lumie mají úspěch, Nokia jich prý za třetí čtvrtletí prodala rekordních osm milionů

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 Zdroj: Engadget.com

Krátce před konferencí Nokia World v Abú Dhabí, kde má Nokia představit například tablet Lumia 2520 a phablet Lumia 1520, přichází jedna pozitivní zpráva. Podle neoficiálních statistik se za třetí čtvrtletí prodalo rekordních osm milionů Lumií.

Oproti druhému čtvrtletí, kdy se prodalo 7,4 milionů Lumií, jde o nárůst o osm procent, jak uvádí web The Wall Street Journal. Ještě příznivěji vyznívají čísla v meziročním srovnání. Za třetí čtvrtletí roku 2012 totiž Nokia dokázala prodat jen 2,9 milionů Lumií. Během roku se tak Nokii povedlo prodeje více než zdvojnásobit.

Pravděpodobný úspěch Lumií se skrývá v průměrné ceně telefonu, kterou Nokia snížila ze 191 eur na 157 eur. V zásadě by se tak ve třetím čtvrtletí mohla opakovat situace z poloviny roku - Lumií se sice prodalo více, ale tržby zůstaly stejné. Prodeje zřejmě pozitivně ovlivnila i nekompatibilita dříve dostupných zařízení s Windows Phone 8, takže zákazníci zřejmě čekali na nové modely, které byly představeny až v září.

Na druhou stranu původní očekávání počítala s růstem až na deset milionů prodaných telefonů, jak už dříve uvedl web MobilMania.cz. Prozatím se však jedná o nepotvrzené statistiky. Ty oficiální Nokia oznámí právě v průběhu akce Nokia World.

Prodeje chytrých telefonů NokiaProdeje chytrých telefonů NokiaProdeje chytrých telefonů Nokia | SmartMania.czZdroj: SmartMania.cz