Majitel Novy hodlá do konce roku propustit tisícovku lidí

TV Nova (ilustrační foto)

TV Nova (ilustrační foto) Zdroj: david-vanicek.blog.cz

Tisícovku zaměstnanců z celkového počtu 4500 plánuje do konce letošního roku propustit mediální skupina CME, vlastník televize Nova. Uvedl to jeden z generálních ředitelů skupiny Michael Del Nin. Redukování pracovních sil má přinést úsporu ve výši 13 milionů dolarů (přibližně 250 milionů korun)

Podle Del Nina firma přehodnocuje některá aktiva, která v našich zemích netvoří takzvaný core-byznys, tedy televizní byznys. Nevylučuje prodej některých nebo všech těchto aktiv. Jde například o kinodistribuci, rádia nebo internetové projekty, uvedl server digizone.cz.

V Česku by se tento záměr mohl týkat Bontonfilmu, který CME vlastní. Samotné skupiny Nova, který má 650 zaměstnanců, se propouštění dotkne v případě netelevizních aktivit.

Firma CME rovněž uvedla, že urychlila připravovaný restrukturalizační plán firmy. Prioritou je pro management, který převzal řízení CME po odchodu Adriana Sarbu, změna přístupu v prodeji reklamy, zejména na českém trhu. Management očekává, že v příštím roce se výnosy z prodeje reklamy v Česku oproti letošku výrazně zlepší, ale přesto nedosáhnout vyšší úrovně než v roce 2012, uvedl server mediaguru.cz.

Vedení Novy dnes přebírá po Janu Andruškovi nový jednatel CET 21 Christoph Mainusch, jeden z dvou generálních ředitelů CME, kterému přímo podléhají generální ředitelé televizních stanic ve všech zemích, kde CME působí. Mainusch ale nebude jmenován generálním ředitelem CET 21, protože tato funkce by nebyla slučitelná s funkcí generálního ředitele CME. Mainuschovým zástupcem na Nově je David Stogel, do roku 2010 programový ředitel Novy.