Ministerstvo průmyslu hledá operátora za 35 milionů korun

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Ministerstvo průmyslu a obchodu vypsalo výběrové řízení na mobilního operátora. Předpokládaná hodnota tendru je 35 milionů korun. Vítězná společnost by měla resortu začít zajišťovat hlasové a datové telekomunikační služby od letošního července. Dobu trvání rámcové smlouvy odhadlo ministerstvo na dobu minimálně dva a maximálně čtyři roky.

V současnosti má resort podepsanou rámcovou smlouvu se společností Telefónica Czech Republic. Zadávací dokumentaci k tendru si zatím podle ředitele odboru hospodářské správy Jana Benátského převzali čtyři zájemci. „Až po lhůtě pro podání nabídek, která je 10. dubna po desáté hodině, bude známo, kolik uchazečů se do výběrového řízení přihlásí,“ konstatoval Benátský.

Oznámení o zakázce ministerstvo vyvěsilo ve věstníku veřejných zakázek na konci letošního února. O vítězi by měla rozhodnout nejnižší nabídnutá cena. V podmínkách tendru se objevil také například kvalifikační předpoklad, který počítá s tím, že dodavatel služeb za poslední tři roky uzavřel alespoň tři významné kontrakty v objemu minimálně tři miliony korun u každého jednotlivého objednatele.

Operátor by měl pro ministerstvo zajistit mobilní telekomunikační hlasové a datové služby, dodávku a obměnu datových koncových zařízení či zabezpečení zákaznické podpory.

: